Mijn jeugddocumentaire Het Haar van Ahmad reist nu de wereld over. Afgelopen week heeft de film opnieuw de eerste prijs gewonnen! Deze keer wonnen we de juryprijs op het International Kids Film Festival IKFF in India - en hierna zal de film rondreizen door het Midden-Oosten, heel bijzonder. Eerder dit jaar won Het haar van Ahmad de publieksprijs op het Thessaloniki International Documentary FilmFestival in Griekenland.

De Syrische vluchteling Ahmad (12) woont nog maar net in Nederland. Terwijl Ahmad zijn best doet om te integreren en Nederlandse vriendjes te maken, blijkt dat hij ook nog een hartverwarmende, persoonlijke missie heeft.

Er is een versie voor festivals van 23 minuten en een kortere versie voor televisie van 16 minuten. Op zondag 22 januari kwam de korte versie van de film op televisie, op NPO3. Op zaterdag 15 oktober ging de film op Cinekid in première en op 23 november vond er een speciale vertoning plaats tijdens IDFA Docs for Sale. Inmiddels is de film geselecteerd op festivals in Griekenland, Portugal, Rusland en Zuid-Korea. En wie weet welke landen er nog zullen volgen.

Wilt u de film graag zien om te bepalen of het iets is voor uw festival, dan kunt u mij mailen via de 'contact' knop. Alvast bedankt!

De film is een productie van KRO-NCRV en Hollandse Helden.

De tv-uitzending van de korte versie is hier terug te zien.