De Kinderburgemeester heeft in Sicilië de prijs voor Beste Korte Documentaire gewonnen! Het gebeurde allemaal op het Eurovision Filmfestival Palermo 2018. We zijn er hartstikke blij mee.

Ook was De Kinderburgemeester door kinderfilmfestival Cinekid genomineerd voor de publieksprijs, categorie bovenbouw (6 t/m 12 jaar), samen met de animatiefilm Polska Warrior en de grappige kinderserie De regels van Floor. Voor deze prijs heeft een publieksjury, bestaande uit meer dan honderd kinderen van basisscholen uit heel Nederland, gekeken naar een speciaal samengestelde programmering. Samen bepaalden de kinderen de beste producties. Yassine en ik waren vol spanning bij de prijsuitreiking op Cinekid. De prijs ging uiteindelijk naar Polska Warrior, een prachtige animatiefilm. Dat vonden we heel jammer, maar om als jeugddocumentaire temidden van fictie en animatie zo ver te komen bij een kinderjury, voelt ook als een prijs. Omroep West schreef er ook nog een leuk artikel over.

Ook is de film geselecteerd voor het 35e (!) Chicago International Children's Filmfestival in de Verenigde Staten. Dit festival vindt plaats van 1-9 november 2018. Het mooie is dat De Kinderburgemeester toevallig precies past bij het thema dat het festival dit jaar heeft gekozen: 'films dedicated to embrace cultural perspectives'. Way to go, Yassine! Ook andere filmfestivals hebben de film opgenomen in hun selectie - en vaak ook nog in competitie. Zo draait de film in Boston op het Boston International Kids Filmfestival, door heel Finland via DOKKINO en door India en het Midden-Oosten via het International Kids Filmfestival.

 

171009 DeKinderburgemeester FINAL preview