Mijn eerste jeugddocumentaire voor de IKON in de serie Mensjesrechten , Merlijn en de Rode Appel, heeft een prijs gewonnen!

Het gaat om de Best Personal Documentary Short tijdens het Atlanta Docufest 2014 in de Verenigde Staten. De film is nu achtereenvolgens geselecteerd voor het International Human Rights Documentary Filmfestvival One World in Praag, het Mind Rights Filmfestival in Lissabon, Portugal, het Boston Kids Film Festival, Atlanta Docufest en het Chicago International Children's Film Festival - alledrie in de Verenigde Staten. Hier is de Engelse trailer te zien.

De innemende en welbespraakte Merlijn (11) heeft autisme en zit thuis in plaats van op school. Een school is voor hem te druk. Thuis vermaakt hij zich opperbest met zijn eigen uitvindingen, zelfgemaakte tekenfilmpjes en imposante Kapla bouwwerken. Zijn moeder wil graag dat hij weer naar school gaat en probeert een 'webchair' voor hem te regelen zodat hij via een soort Skype-verbinding toch mee kan doen in een gewone klas. Maar is dit wel de oplossing voor Merlijn?

De film is uitgezonden op zondag 17 november op Zapp Echt Gebeurd, Nederland 3 en nu te zien op Uitzending Gemist.

 

 

Merlijn appels