Mijn nieuwste jeugddocumentaire heet De Kinderburgemeester. Kinderburgemeester Yassine (11) wil alle vooroordelen de wereld uit hebben. In Nederland hebben mensen van Marokkaanse afkomst helaas een slechte naam. Yassine heeft ook last van dit vooroordeel. Maar hij heeft een fantastisch plan bedacht om dit probleem op te lossen.

Momenteel reist de film de wereld rond langs diverse filmfestivals: Boston, Kopenhagen, Toronto... en binnenkort is hij te zien op een filmfestival in Zuid Korea! En nog meer bijzonder nieuws: educatieve uitgeverij Malmberg heeft ontzettend origineel lesmateriaal (groep 6-8 van de basisschool) over vooroordelen gemaakt, met de film als uitgangspunt. Bent u hierin geïnteresseerd, stuur mij dan een berichtje en dan mail ik het u graag.

Op zondag 12 november rond 19:25 uur is de film uitgezonden op NPO 3 bij Zapp Echt Gebeurd. Hier is hij terug te zien.

De film is gemaakt met steun van het NPO Fonds en i.s.m. NCRV & Hollandse Helden en ging op 22 oktober 2017 in première op Cinekid 2017.

Het Haar van Ahmad heeft een prijs gewonnen!

Het Thessaloniki Documentary FilmFestival heeft Ahmad's Hair uitgeroepen tot winnaar van de publieksprijs (categorie onder 50 minuten)! We zijn ontzettend blij en trots.

Samen met Anneloor van Heemstra heb ik een nieuw tv-programma van zes delen gemaakt over de participatiesamenleving. Het is een inspirerende, opgewekte serie over mensen die niet afwachten tot de overheid of gemeente iets doet, maar zelf aan de slag gaan. We zijn heel trots op dit programma, omdat het echt leuke, inspirerende mensen laat zien waarvan je zelf ook zin krijgt om de handen uit de mouwen te steken.

In maart zullen de verkiezingen het oordeel vellen over het kabinet Rutte/Asscher en zijn kansen voor de toekomst. In de aanloop er naartoe maken we de balans op in We doen het zelf wel. Is de participatiesamenleving er gekomen? En hoe ziet die eruit in stad en land? We doen ons onderzoek aan de hand van verschillende burgerinitiatieven waar actieve burgers het heft in eigen hand namen.

Elke zondag om 16:20 uur op NPO 2 bij de HUMAN, zes weken lang. Zie vooral ook de prachtige website.

De eerste aflevering over scharrelondernemers in Breda is hier te zien.

Mijn jeugddocumentaire Het Haar van Ahmad reist nu de wereld over. Binnenkort is hij te zien in München op het Dok.Fest filmfestival tijdens het scholierenprogramma en ik ben te gast om vragen van de leerlingen te beantwoorden.

De Syrische vluchteling Ahmad (12) woont nog maar net in Nederland. Terwijl Ahmad zijn best doet om te integreren en Nederlandse vriendjes te maken, blijkt dat hij ook nog een hartverwarmende, persoonlijke missie heeft.

Er is een versie voor festivals van 23 minuten en een kortere versie voor televisie van 16 minuten. Op zondag 22 januari kwam de korte versie van de film op televisie, op NPO3. Op zaterdag 15 oktober ging de film op Cinekid in première en op 23 november vond er een speciale vertoning plaats tijdens IDFA Docs for Sale. Inmiddels is de film geselecteerd op festivals in Griekenland, Portugal, Rusland en Zuid-Korea. En wie weet welke landen er nog zullen volgen.

Wilt u de film graag zien om te bepalen of het iets is voor uw festival, dan kunt u mij mailen via de 'contact' knop. Alvast bedankt!

De film is een productie van KRO-NCRV en Hollandse Helden.

De tv-uitzending van de korte versie is hier terug te zien.

 

Mijn nieuwe jeugddocumentaire IN, SPIN, RITALIN is eind december uitgezonden op ZAPP, NPO3. Hier is hij terug te zien. De film ging op zondag 12 oktober feestelijk in première op Cinekid. In, Spin, Ritalin is als Ring-a-Ring o'Ritalin ingezonden naar buitenlandse festivals. De titel verwijst naar een Engels springtouwliedje. De Franse titel is Dansons la Ritaline. Wie weet een mooi Spaans, Duits of Italiaans equivalent? Stuur ons een berichtje! Binnenkort is de film te zien op het Tel Aviv Children's Film Festival (juli 2015, Israel) en eerder draaide de film o.a. op het Providence Children's Filmfestival (februari 2015, Verenigde Staten). Ook het Filmfestival in Milwaukee, V.S., heeft gevraagd of we de film willen insturen.
In, Spin, Ritalin

Subcategorieën