Voor educatieve uitgeverij Malmberg maak ik al ruim een jaar erg leuke filmpjes waarin presentatoren Guus Bok en Jahkini Bisselink een uitdaging proberen op te lossen. Elke uitdaging gaat over rekenen in het dagelijks leven, zoals 'zoek spiegelsymmetrie in de moskee', 'hoe verbreek je een record', 'hoe lang kan een papieren vliegtuigje in de lucht blijven', 'hoe ontcijfer je een geheime code', 'hoe smeer je snel en netjes zoveel mogelijk boterhammen' en 'hoe meet je het weer'? Zie hier een promo.

Het is een groot plezier om deze filmpjes te maken voor een Echt Leuke opdrachtgever die kwaliteit wil, weet wat dat kost en die humor heeft. En het is helemaal mooi dat ik mijn favoriete jeugddocumentaire-crew kan inhuren (Pierre Rezus op camera en Susanne Helmer 'op' geluid en als zij niet kan, werken we met diverse andere goede en fijne geluidsmensen) en ook is het een feest om te werken met scenarioschrijver Jasper Beerthuis die van ieder filmpje een inhoudelijk sterk, geestig en mooi rond lopend verhaal kan maken. En ik ben erg trots op jonge presentatoren Jahkini en Guus, die zo ontzettend enthousiast en goed zijn dat ik verwacht dat ze in de nabije toekomst nog veel meer mooie opdrachten gaan krijgen waarin ze uit zullen blinken.

De filmpjes worden gemaakt voor de groepen 3 t/m 8 van de basisschool en vallen binnen de rekenmethode Pluspunt. Voor elk leerjaar maken we 5 filmpjes.